11 Mayıs 2011 Çarşamba

Gençler eğleniyor, bırak eğlensinler canım... VANG VIENG – LAOS

Yol manzaramız
11 Mayıs 2011
Luang Phabang’ı sabah 9 gibi terk ettik. Halk otobüsü yerine küçük turistik minibüslere bindik. İşin komiği ilk defa bu tarz turistik 
minibüsler nispeten daha ucuzdu. 6 saat boyunca dağlardan gidecektik. Yol boyunca küçük köylerin arasından geçtik,
Yol manzaramız
ormanların içine girdik, nehirleri gördük, ama dağlardaki keskin virajlardan dolayı midem kalktı ve nerdeyse 6 saat boyunca kusmamak için kendimi zorladım.  Minibüsteki herkes bembeyaz suratları ile ya uyumaya ya da etrafı izleyip ‘midenin altüst olma’ düşüncesinden kendilerini uzak tutmaya çalışıyordu.

6 saat sonrasından Vang Vieng’e vardığımızda ayağımın değdiği toprağı öpme noktasına gelmiştim artık. Fazla merkezden uzaklaşmadan, hemencecik kalacak bir yer bulup kentin merkezinde dolaşmaya başladık...


Vang Vien
Vang Vieng hakkında aslında söylenecek fazla birşey yoktu. Birkaç caddeden ibaretti ve bu caddeler de turistlere hitap eden restoranlar ve barlarla doluydu. Burası Laos’un turistik eğlence merkeziydi. Gündüz dünyanın her tarafından gelen gençler kentin tam ortasından geçen nehirde ‘tubing’ denen bizim traktör lastiğine benziyen can simitleri üzerinde rafting yapıyorlardı. Yaparken de eğlencelerini süslesin diye de bol bol içiyorlardı. Tabi can simitlerini teslim ettikten sonra da buradaki barlarda eğlencelerine devam ediyorlardı. O yüzden de her yerde sarhoş naraları geliyordu. Naraların gelmediği diğer bar ve restoranların hemen hemen hepsinde ya Family Guy ya da Friends gösteriliyordu. Masalarda oturanlar da pür dikkat televizyon izliyorlardı. Kendimi başka bir boyutta hissettim. Gelmeden evvel, burası ile ilgili duyduğum yerel halkın sitemlerini daha iyi anladım. Turizmin malesef olumsuz olarak etkilediği, kirlettiği ve doğal kaynakları tehdit ettiği bir kasabadaydım, yine. 
Bunun dışında da şehrin biraz dışında kalan mağaralar vardı ziyaret edilebilecek. Ertesi gün bu mağaralara gittik bisikletle.
Eğlence peşinde olmadığımızdan 1 gün bile burada kalmak yeterli idi. 1 günlük turun sonunda orayı terkedip Laos’un başşehri Vientiane’e gitmeye karar verdik.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder